A Pöstyéni családi ház nyirkos falai régóta zavarják a tulajdonost, és tartós megoldást keresett a falazat nedvességének megállítására. Ahhoz, hogy a nedves falak hatékonyan legyenek kezelve, szakemberrel kell megkeresni a nedvesség okát.

A felszivárgó nedvesség a falakon nedves térképek, kidudorodó és lehulló vakolat, dohos szagok és penész formájában jelenik meg. A nedvesség kedvezőtlen megnyilvánulásai mellett az ilyen állapot az épület szerkezete szempontjából is kedvezőtlen. Az ilyen állapot ellen a lehető leggyorsabban fel kell fellépni, mert káros az egészségre.

A falazat átnedvesedésének leggyakoribb oka a sérült, vagy elégtelen, nem megfelelő vízszigetelés, ill. helytelenül megvalósított vízszigetelés. A talajból felszálló víz így jelentős magasságba emelkedhet a falazatban. Ilyenkor a szokásos szellőztetés már nem segít, hanem szakértők közreműködésére van szükség, akik diagnosztizálják a falazatot és felmérik a probléma súlyosságát. 100%-ban hatékony módszer a falazat átvágása, majd egy 2 mm vastag AQUAPROTECT xPE vízszigetelő fólia behelyezése. Az AQUAPROTECT xPE védőfólia polietilén granulátumból készül, pontosan meghatározott hőmérsékleten és nyomáson. A vízszigetelésként behelyezett AQUAPROTECT xPE fóliánk biztonságos gátat képez a felszivárgó nedvesség és a veszélyes radon ellen.

Ez a módszer segít hatékonyan megszabadulni a falazat nedvességétől örökre.

 

Galéria